Zelfgemaakte speelklei

Zelfgemaakte speelklei

Speelklei is super fijn om mee te spelen. Helaas zit in de meeste commerciële speelklei best wel veel bende ook al zijn ze goedgekeurd volgens de wet. Wij hebben in huis dan ook alleen maar klei met natuurlijke ingrediënten. Ondanks dat besloot ik om eens zelf speelklei te gaan maken.

Mee helpen

Ik vroeg C of hij mee wilde helpen met het maken van de klei. Maar dat wilde hij niet. Hij was totaal niet geïnteresseerd in waar ik mee bezig was. Ik denk omdat hij al klei heeft liggen waar hij dagelijks mee speelt. Dus maakte ik het in mijn eentje.

Zelfgemaakte speelklei

Het recept

Gezien ik best wat mankeer aan mijn handen is kneden voor mij erg moeilijk. Daarom kosten het mij best veel tijd. Maar de uitkomst is super leuk!

  • 4 cups bloem
  • 1,5 cup zout
  • 2 el.  olie (ik heb zonnebloem olie gebruikt)
  • 1 cup water
  • voedsel kleurstof

Verdeel het water in verschillende bakjes. Ik heb er 4 gedaan. Dus in totaal 4 kleuren klei. Doe de kleurstof erbij en de olie. Meng de bloem met het zout in een andere bak. Verdeel daarna de bloem/zout mix over de bakjes en roer goed. Zodra het droger wordt is het tijd om te kneden. Ik heb bij iedere kleur op gevoel nog wat extra water toegevoegd.

Zoals je kan lezen is het een erg makkelijk recept. De klei is +/- een maand houdbaar in de koelkast. Bewaar de klei in ziplock zakjes en probeer er zoveel mogelijk lucht uit te halen voor je het zakje dicht doet.

Wat C van de klei vindt

SUPER! Hij werd zodra de klei af was meteen enthousiast. Samen hebben we er denk ik wel een uur mee gespeeld. Zijn fantasie werd goed geprikkeld. We hebben paddestoelen, pizza en bloemen gemaakt. En als klap op de vuurpijl maakte C een taart mét kaarsen en begon voor mij happy birthday te zingen <3 Kennelijk was het mijn verjaardag..

Zelfgemaakte speelklei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *