gevulde speculaas koekjes

Gevulde speculaas koekjes

Aanstaande Maandag is het Sinterklaas. En deze heerlijke gevulde speculaas koekjes mogen echt niet missen op de hapjes tafel.

Ingrediënten

Voor de koek

  • 100 gr. boekweitmeel
  • 100 gr. lupinemeel (elke andere glutenvrije meel kan natuurlijk ook)
  • 50 ml maple syrup
  • 2 el. speculaaskruiden
  • 75 gr. kokosolie
  • 50 ml plantaardige melk (+ extra voor het bestrijken van de koekjes)
  • snufje zout
  • 1/2 tl. wijnsteen bakpoeder

Voor de spijs

  • 100 gr. amandelmeel
  • 40 ml. maple syrup
  • 2 el. water

Bereiding

  1. Smelt de kokosolie in een au bain-marie pannetje en voeg de maple syrup toe.
  2. Meng de kokosolie-maple syrup mix, samen met de overige ingrediënten voor de koek, tot een deegbal en plaats deze in de koelkast terwijl je de spijs maakt. Zorg wel dat het deeg niet te lang in de koelkast staat want anders wordt die moeilijk handelbaar.
  3. Verwarm de oven vast voor op 175 graden.
  4. Meng het amandelmeel met de maple syrup en water en plaats deze in de koelkast.
  5. Haal het deeg voor de koekjes weer uit de koelkast en rol 10 balletjes.
  6. Haal de spijs weer uit de koelkast.
  7. Druk de balletjes plat, doe wat spijs in het midden en vouw het deeg om de spijs heen.
  8. Garneer de koekjes met een blanke amandel en bestrijk ze met wat plantaardige melk.
  9. Bak de gevulde speculaas koekjes in +/- 25 minuten af in de oven.

Ik was zelf van plan om de gevulde speculaas koekjes te garneren met amandelen maar helemaal vergeten voor ik ze in de oven plaatste. Dus heb ik er achteraf wat amandelschaafsel in gestoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *