kruidnoten

Kruidnoten, glutenvrij en vegan

Kruidnoten, veel mensen noemen het pepernoten maar echt dat is een totaal andere (lekkere) koek. Wellicht daar later een recept van. Kruidnoten eet je rond de tijd van Sint Nicolaas. Het zijn eigenlijk kleine ronde speculaas koekjes. Ze zitten vaak in een zak met verschillend strooigoed, zoals pepernoten, schuimpjes en andere kleine snoepjes.

Onze kruidnoten zijn vegan en glutenvrij en tevens zonder geraffineerde suiker. En goed te maken samen met de kinderen.

Ingrediënten

  • 250 gr. boekweitmeel
  • 50 gr. amandelmeel
  • 120 ml maple syrup
  • 5 gr. wijnsteen bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1,5 el. speculaaskruiden
  • 100 gr. kokosolie
  • 75 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de kokosolie in een kom
  2. Smelt de kokosolie in een pan en giet deze bij het deeg
  3. Meng alles goed door elkaar met een vork of je handen
  4. Verwarm de oven voor op 175c
  5. Rol het deeg in kleine balletjes en plaats ze op een bakplaat met bakpapier
  6. Druk de balletjes in met je vinger of een lepel
  7. Bak de kruidnoten in +/- 15 minuten gaar (hou ze in de gaten want iedere oven werk anders)
  8. Laat ze afkoelen

Geniet van de kruidnoten! Heerlijk bij een kopje thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *