Wat woont er in de aarde?

Wat woont er in de aarde?

Veel verschillende insecten

Wat woont er in de aarde? Er wonen veel verschillende insecten in een tuin. In de ene tuin meer dan de andere. Zo, uiteraard, ook in onze tuin.

C is altijd erg gefascineerd door insecten, net als zijn mama. Vooral wormen vindt hij magische wezens. Hij komt dan ook met regelmaat met verschillende insecten in zijn hand naar binnen. Lijkt wel een kat die met een muisje komt om het trots te laten zien. Kijk eens wat ik heb!

Dus ik besloot om met hem een onderzoekje te doen in de tuin. Vooral in de aarde.

wat woont er in de aarde?
wat woont er in de aarde?

We zijn uren zoet geweest in de buitenlucht en vonden wormen, miertjes, naaktslak en nog andere kleine insecten. Het was leuk geweest als we ook nog een pissebed of een lieveheersbeestje hadden gevonden maar dat komt de volgende keer wel. Want ook die zijn in onze tuin te vinden.

Dieren van zo dichtbij zien heeft iets. Je kan alle lijntjes zien lopen. En hoe ze voortbewegen zie je ook veel duidelijker. C vond het erg leuk om te doen en ik ook. Het is zeker voor herhaling vatbaar. We kunnen het ook uitbreiden naar buiten de tuin. In het bos of park vindt je weer andere dieren. Er bestaan zelfs speciale vergrootglas bakjes waar je – tijdelijk – een insect in kan doen om deze beter te bekijken.

Benodigdheden

  • Vergrootglas of vergrootglas bakje
  • Schep
  • Wit laken
  • Verdeelbakje
wat woont er in de aarde?

Wat woont er in de aarde in jullie tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *