Abrikozen balletjes

Abrikozen balletjes

Snack balletjes

Meestal grijp ik naar 1 recept als het op snack balletjes aankomt. En dat is eigenlijk best saai. Dus ik bedacht mij dat het eens tijd werd om nieuwe recepten te bedenken en uit te proberen. Mijn kleine aapje is gek op ongezwavelde abrikozen dus ik bedacht de abrikozen balletjes.

Abrikozen

Abrikozen zijn familie van perziken en pruimen. De smaken komen dan ook redelijk overeen. Dit fruit, dat door de Grieken vroeger de ‘gouden eieren van de zon’ werd genoemd, is rijk aan vitamine A, vitamine C, kalium, luteïne en zeaxanthine.

Ingrediënten

  • 150 gr. cashewnoten
  • 240 gr. ongezwavelde abrikozen
  • 100 gr. geraspte kokos
  • 30 gr. amandel meel

Bereiding

  1. Doe de cashewnoten en de abrikozen in de food processor en blend tot het een mooi geheel wordt.
  2. Doe de kokos en amandel meel erbij en blend nog even verder.
  3. Leg het geheel een half uurtje in de koelkast.
  4. Draai er balletjes van en rol deze door nog wat geraspte kokos heen.
  5. Je kan de abrikozen balletjes bewaren in de koelkast maar ook eventueel in de vriezer.

Als ik foto’s maak dan pakt het kleine aapje ook meteen zijn camera en gaat aan de slag.
Hij is een echte fotograaf in de dop. Heerlijk om te zien.

Abrikozen balletjes

Wat C van de balletjes vindt? Hij vindt ze erg lekker maar lang niet zo lekker als ons standaard recept. Geeft niet. Des te meer is er voor mij 😛


Voedingswaarden per 100 gram
  • Calorieën: ±430 kcal
  • Eiwitten: ±9,4 gram
  • Koolhydraten: ±44 gram
    • waarvan suikers: ±28 gram
  • Vetten: ±28 gram
    • waarvan verzadigd: ±13,5 gram
  • Vezels: ±8 gram

Houd er rekening mee dat de exacte voedingswaarden kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke merken en ingrediënten die je gebruikt, evenals eventuele aanpassingen aan het recept. Deze voedingsinformatie is gebaseerd op een schatting en dient alleen ter referentie. Voor de meest nauwkeurige voedingswaarden kun je het beste de verpakkingen van de gebruikte ingrediënten raadplegen en eventuele aanpassingen berekenen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *