Appel brood pudding

Appel brood pudding

Restjes brood gebruiken

Er wordt bij ons niet vaak brood gegeten maar als we het eten dan is het glutenvrij. C zit in een fase waarbij hij geen korstjes eten wilt. Snap ik niets van want de korstjes zijn vaak het lekkerst van het hele brood. Maar goed. Weggooien is zonde dus heb ik de korstjes opgespaard in de vriezer. Toen we genoeg hadden besloot ik er een heerlijke appel brood pudding van te maken.

Ontbijt, lunch, diner of dessert?

Appel brood pudding kan je eten als ontbijt of als dessert. Of gewoon lekker wanneer je er zin in hebt. Tussendoor dus.

Volgens C is het ontbijt en dit at hij dus ook met veel plezier op. Met ontbijt bedoelt hij eigenlijk havermout met fruit, noten en zaden. Hij is gek op ontbijt. Het liefst eet hij het in de avond ook.

Suiker vervangen met dadel

Ik ben geen fan van geraffineerde suikers. Gebruik veel liever gedroogd fruit of erg rijp fruit. Omdat ik nog nooit een brood pudding gemaakt had heb ik meerdere recepten doorgenomen en kwam tot de conclusie dat de meeste gebruik maakte van suiker. Ik besloot suiker te vervangen voor stukjes dadel. YUM! Zoveel gezonder nu.

De ingrediënten

  • 1 appel
  • water
  • 1 tl. kaneelpoeder
  • 3 cups oud brood
  • 1/2 blikje kokosmelk (ik gebruik aroy-D, zonder bende)
  • 5 dadels
  • 1/2 tl. vanille extract
  • 1 tl. gemalen lijnzaad

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Schil de appel en snij deze klein. Verhit wat water in een wok en doe de appel en het kaneel erbij. Doe een deksel op de pan en laat het 5 a 8 minuten garen. Hou de pan in de gaten want het kan zijn dat je er nog wat water bij moet voegen.
  • Snij het brood in blokjes en meng dit met de rest van de ingrediënten in een ovenschaal. Zodra de appel klaar is meng je deze er ook doorheen.
  • Zet de schaal in de oven voor 20 a 25 minuten.

Heerlijk warm te eten maar de volgende dag uit de koelkast is ook erg lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *