Bananenbrood met kikkererwten

Bananenbrood met kikkererwten

Ik heb al eerder een recept geplaatst voor bananenbrood maar ik heb er nu één bedacht voor bananenbrood met kikkererwten. Gemaakt met kikkererwtenmeel om precies te zijn. Lekker proteïnerijk!

Een heerlijk recept voor je overrijpe bananen. En neem maar van mij aan dat het snel op is. Sinds mijn jongste weet dat ik het gemaakt heb loopt zij steeds smakkend naar de keuken en komt met een bord terug en wijst er naar. Ze probeert het heel duidelijk te maken. Het is dat ze er zelf nog niet bij kan maar anders bleef ze door eten vermoed ik.

Ingrediënten

  • 8 rijpe bananen
  • 160 ml. maple syrup
  • 2 tl. vanille extract
  • 1 tl. kaneelpoeder
  • 4 tl. appel azijn
  • 2 el. wijnsteen bakpoeder
  • 490 gr. kikkererwtenmeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bakpapier in een bakvorm.
  2. Prak de banaan in een mengkom en voeg alle ingrediënten (behalve de kikkererwtenmeel) toe en roer dit goed door.
  3. Voeg nu in etappes de kikkererwtenmeel toe en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Dit kan namelijk een bittere smaak geven.
  4. Doe het beslag in de bakvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven.
  5. Bak het bananenbrood met kikkererwten nu voor 60 a 75 minuten. Dek het bananenbrood na +/- 45 minuten af met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt. Controleer tussendoor met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Als er beslag aan de satéprikker blijft hangen dan moet het nog langer. Voeg tijd toe als dat nodig is. Blijf goed opletten.
  6. Haal het bananenbrood uit de oven en laat deze goed afkoelen.
  7. Je kan het tot 5 dagen in de koelkast bewaren en tevens ook invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *