carob muffins

Carob muffins

Hiep hiep hoera! Er is er eentje jarig!

Voor de eerste verjaardag van mijn jongste wilde ik graag muffins maken. Ik ben zelf een fan van chocolade maar gezien je beter geen cacao kan geven aan kinderen onder de 6 jaar ben ik opzoek gegaan naar iets dat de cacao kon vervangen. Zo kwam ik uit op carobpoeder. En daardoor ontstond dit nieuwe recept. De carob muffins!

Wat is carobpoeder?

Carobpoeder is een product van de johannesbroodboom. De gedroogde peulen worden gemalen en dan krijg je carobpoeder. Carobpoeder kan gebruikt worden in plaats van cacaopoeder. Carob is iets zoeter en minder bitter dan cacao. Hierdoor is carob ideaal voor zoete bakgerechten.

In carob zitten ontzettend veel vitamine en mineralen en het bevat geen cafeïne, heeft een lager vetgehalte en weinig oxaalzuur in vergelijking met cacao. 

Ingrediënten

  • 95 gr. teff meel
  • 100 gr. gemalen walnoten
  • 30 gr. carobpoeder
  • 50 gr. maple syrup
  • 1 tl. wijnsteen bakpoeder
  • 1 tl. baking soda
  • 1 tl. kaneel
  • snufje zout
  • 80 ml. kokosolie
  • 120 ml. plantaardige melk
  • 2 tl. appel azijn
  • 2 medium geprakte bananen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Prak de banaan en zet het aan de kant.
  3. Smelt de kokosolie en zorg dat de plantaardige melk op kamertemperatuur klaar staat.
  4. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  5. Meng alle natte ingrediënten in een kleine kom.
  6. Voeg de natte ingrediënten en de geprakte banaan toe aan de droge ingrediënten en meng deze goed.
  7. Doe het beslag in een muffin pan.
  8. Bak de carob muffins in ongeveer 30-35 minuten gaar. Je kan de carob muffins controleren door er een saté prikker in te steken. Als deze er bijna schoon uit komt dan zijn de carob muffins klaar.
  9. Laat de carob muffins minimaal 20 minuten afkoelen voor je deze uit de muffin pan haalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.