Zoals ik al eerder vertelde in mijn artikel over de carob muffins kan je beter geen cacao geven aan kinderen onder de 6 jaar. Daarom heb ik nu een recept bedacht voor carob brownies met zoete aardappel. Mijn oudste van 8 is trouwens ook een fan van carob.
Deze carob zoete aardappel brownies waren ook een onderdeel van de verjaardag snacks van mijzelf en mijn jongste (wij zijn een dag na elkaar jarig, zij is mijn verjaardagscadeautje). Ook mijn jongste vond ze heerlijk! Al is zij niet echt een graadmeter. Ze eet alles wat je der voorschotelt.
Ingrediënten
- 75 gr. amandel meel
- 40 gr. carobpoeder
- 330 gr. zoete aardappel puree
- 90 ml. kokosolie
- 3 etl. maple syrup
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Prak de zoete aardappel en voeg de olie en maple syrup toe en meng deze goed.
- In een andere kom meng je de amandelmeel en de carobpoeder.
- Meng de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.
- Doe een vel bakpapier in een ovenschaal/bakvorm en voeg het beslag toe.
- Bak deze carob zoete aardappel brownies voor 10 a 15 minuten in de oven.
- Haal ze uit de oven en laat goed afkoelen. Je kan ze, na het afkoelen, ook in de koelkast zetten en later eten. Vanuit de koelkast zijn ze, vind ik persoonlijk, lekkerder.
Voedingswaarden per 100 gram
- Calorieën: ±284 kcal
- Eiwitten: ±4 gram
- Koolhydraten: ±26,6 gram
- waarvan suikers: ±12,5 gram
- Vetten: ±21 gram
- waarvan verzadigd: ±12,6 gram
- Vezels: ±5,8 gram
Houd er rekening mee dat de exacte voedingswaarden kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke merken en ingrediënten die je gebruikt, evenals eventuele aanpassingen aan het recept. Deze voedingsinformatie is gebaseerd op een schatting en dient alleen ter referentie. Voor de meest nauwkeurige voedingswaarden kun je het beste de verpakkingen van de gebruikte ingrediënten raadplegen en eventuele aanpassingen berekenen.