Halloween Jack-o lantern

Halloween Jack-o lantern van zoete aardappel

Mijn oudste is sinds een paar weken helemaal in de ban van Halloween. Balen was het voor hem dan ook dat Halloween niet onder één van de jaarfeesten op de vrije school valt. Hij had graag op 31 Oktober verkleed naar school gegaan. Hij is denk ik even vergeten dat ze met Carnaval wel verkleed naar school gaan. Maar ik begrijp uiteraard dat dat anders is. Met carnaval mag hij niet als eng monster naar school. Terwijl hij gek is op enge monsters.

Halloween is niet bepaald een viering in Nederland. Maar het is algemeen bekend dat Nederlanders graag de gewoontes en feesten van andere landen overnemen. Zo ook Halloween. Hier in Amsterdam zie je het steeds meer. Geen idee of dit in de rest van het land ook het geval is. Al vermoed ik van wel.

De naam Halloween is trouwens afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen.

Speciaal voor mijn oudste heb ik een paar leuke ideeën voor Halloween recepten. De Jack-o lantern van zoete aardappel is een makkelijk recept. Je hebt er weinig voor nodig. Heerlijk als bijgerecht tijdens het avondeten of voor in de lunchbox.

Ik denk dat ik hem wel blij zal maken, op 31 Oktober, met een Halloween geïnspireerde lunchbox, voor school.

Ingrediënten

  • Zoete aardappel
  • Olijf of kokos olie
  • Zout (optioneel)

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel
  2. Warm de oven voor op 220 graden celsius.
  3. Snij de zoete aardappel in plakken van 5 mm.
  4. Snij met een scherp mes de ogen en de mond uit de plakken. Neem hier de tijd voor want je bent wel even bezig.
  5. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  6. Doe alle plakken in een kom met olie en meng deze goed zodat alle plakken met olie bedekt zijn.
  7. Leg de plakken op het bakpapier, doe er wat zout op en plaats in de oven voor 25-30 minuten. Draai ze halverwege wel even om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *