Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

Waarom lijnzaad?

Lijnzaad bevat een hoog percentage aan omega-3 waardoor dit ontzettend gezond is. Omega-3 vetzuren worden niet door het menselijk lichaam aangemaakt. Daarom is het belangrijk om omega-3 via voeding in te nemen. Tevens bevat lijnzaad veel voedingsvezels, wat weer goed is voor de stoelgang.

Crackers

Hier in huis zijn wij gek op crackers. En gezien ik liever niet grijp naar crackers uit de winkel, maken we ze meestal zelf.

Crackers zijn makkelijk om te maken en je kan er prima mee variëren. Soms doe ik ze in de oven en andere keren in de dehydrator. Ligt maar net aan mijn eigen stemming. Beide is lekker.

Ingrediënten

  • 1/4 cup hele lijnzaad
  • 1/4 cup gemalen lijnzaad
  • 1,5 cup meel (ik heb dit keer maismeel gebruikt maar andere melen kunnen ook).
  • 1 tl. himalaya zout
  • 1/2 tl. gemalen zwarte peper
  • 2 tl. ui poeder
  • 1 tl. knoflook poeder
  • 1 tl. provencaalse kruiden
  • 1/2 cup plantaardige melk
  • 4 el. water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten en voeg de natte ingrediënten toe. Kneep dit tot een mooi geheel. Als je van mening bent dat het deeg iets te droog is voeg dan nog een beetje water toe.
  3. Plaats de deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het deeg uit. Zorg dat het niet te dik is.
  4. Snij het deeg in de gewenste vormen en zorg dat tussen de stukjes een beetje ruimte blijft. Ik heb het nu in stroken gesneden maar de volgende keer gaan we gebruik maken van leuke vormpjes.
  5. Bak de crackers voor 10 minuten in de oven. Draai de crackers na 10 minuten om en bak nog eens 10 minuten.
  6. Haal de rackers uit de oven en laat deze afkoelen op het bakblik.

De crackers zijn op zich prima een aantal dagen te bewaren in een luchtdicht bakje maar meteen opeten is het lekkerst. Deze lijnzaad crackers gaan super samen met soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *