Plantaardige Gado Gado

Plantaardige Gado Gado

Bij ons thuis zijn we fan van veel verschillende keukens. Zo ook de Indonesische. Daarom bij deze een recept voor plantaardige gado gado, een Indonesisch gerecht met groenten en een pindasaus.

Ingrediënten voor de salade

  • 2 kopjes geraspte kool
  • 1 kop gesneden sperziebonen
  • 1 kop gesneden komkommer
  • 1/2 kopje taugé
  • 1/2 kopje gesneden wortelen
  • 1/2 kopje gesneden rode paprika

Ingrediënten voor de pindasaus

  • 1/2 kopje pindakaas (ongezoet)
  • 1/2 kopje kokosmelk (volvet)
  • 1 el. tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 1 el. limoensap
  • 1 el. sesamolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1/2 tl. geraspte gember
  • 1/4 tl. gemalen komijn

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in kokend water tot ze zacht zijn (ongeveer 5-7 minuten). Spoel ze vervolgens af onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Verdeel de kool, sperziebonen, komkommer, taugé, wortelen en paprika over twee kommen.
  3. Maak de pindasaus: meng de pindakaas, kokosmelk, tamari, limoensap, sesamolie, knoflook, gember en komijn in een blender of keukenmachine tot een gladde saus.
  4. Verdeel de pindasaus over de kommen met groenten. Serveer meteen.

Je kunt dit gerecht ook aanpassen aan je eigen smaak door extra ingrediënten toe te voegen, zoals rijst, gebakken tofu of Peas Maker, gebakken champignons of gehakte noten. Geniet van je plantaardige gado gado!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *