Pompoen poffertjes, pannenkoeken of wafels
Wij hebben met dit recept pompoen poffertjes gemaakt, maar je kan het beslag natuurlijk ook gebruiken voor bijvoorbeeld American pancakes (dikke pannenkoeken) of voor wafels. Het is uiteraard maar net waar je op het moment zin in hebt.
Pompoenen
Pompoen zit boordevol goede voedingsstoffen. Per 100 gram heeft pompoen ongeveer 36 kcal. Wil je je koolhydraatinname beperken, dan is pompoen een goed alternatief voor andere koolhydraatbronnen zoals: aardappel, rijst en pasta. Daarnaast is pompoen rijk aan verschillende vitaminen en mineralen.
Per 100 gram vindt je ongeveer de volgende voedingsstoffen in pompoen:
- koolhydraten: 12 gram
- eiwitten: 2 gram
- vitamine A: 245% van de ADH
- vitamine K: 49% van de ADH
- vitamine C: 19% van de ADH
- kalium: 16% van de ADH
- koper, mangaan en riboflavine: 11% van de ADH
- vitamine E: 10% van de ADH
- ijzer: 8% van de ADH
- foliumzuur: 6% van de ADH
Tevens is pompoen rijk aan beta-caroteen, eveneens een belangrijk anti-oxidant in het lichaam.
Ingrediënten
- 200 gr. boekweitmeel
- 7 gr. gist (1 zakje)
- 350 ml plantaardige melk
- 300 gr. gekookte/gestoomde pompoen
- 2 lijnzaad ei (2 el. gemalen lijnzaad met 6 el. water. 10 minuten laten staan)
- 40 gr. gesmolten kokosolie
Bereiding
- Meng 2 eetlepels gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water. 10 minuten laten staan.
- Voeg de droog ingrediënten samen en meng deze goed.
- Meng nu de natte ingrediënten met de droge en zorg dat er geen klonten ontstaan.
- Bak de poffertjes in een poffertjes pan of maak kleine hoopjes in een koekenpan.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per 100 gram
- Calorieën: ±136,6 kcal
- Eiwitten: ±3,7 gram
- Koolhydraten: ±18,6 gram
- waarvan suikers: ±1,15 gram
- Vetten: ±6,3 gram
- waarvan verzadigd: ±4 gram
- Vezels: ±3 gram
Houd er rekening mee dat de exacte voedingswaarden kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke merken en ingrediënten die je gebruikt, evenals eventuele aanpassingen aan het recept. Deze voedingsinformatie is gebaseerd op een schatting en dient alleen ter referentie. Voor de meest nauwkeurige voedingswaarden kun je het beste de verpakkingen van de gebruikte ingrediënten raadplegen en eventuele aanpassingen berekenen.