raw vegan koekje + mango ijs

Raw vegan koekje + Mango ijs

Tijdens mijn jeugd was ik gek op die ijsjes met aan beide kanten een wafeltje. Vooral de versie met chocola als toplaag. Yum! Dit ijsje bracht mij op het idee om het volgende recept te schrijven. Het is geen wafeltje maar meer een raw vegan koekje ondanks dat is het idee hetzelfde. En stiekem vind ik mijn versie veel lekkerder.

En omdat het geen ijsje is zonder ijs hier ook een recept voor een heerlijke mango nice-cream.

raw vegan koekje + mango ijs

Ingrediënten koekje

  • 1 cup havermout (grove vlokken)
  • 1 el. water
  • 1 cup dadels

Bereiding koekje

  1. Meng alle ingrediënten in een food processor tot er een deegbal ontstaat.
  2. Rol het deeg plat tussen 2 stukjes bakpapier.
  3. Haal het bakpapier van de deeg af in plaats van andersom. Dit gaat namelijk makkelijker.
  4. Snij het deeg in het gewenste formaat.
  5. Leg het deeg op een dehydrator sheet en plaats deze in de dehydrator voor 14-16 uur op 46 graden.
  6. Na ongeveer 4 uur haal je de koekjes van de dehydrator sheet en plaatst de koekjes op het rooster voor de rest van de tijd.

In de oven is ook mogelijk alleen dan zullen de koekjes niet raw zijn gezien ovens niet zo laag in temperatuur kunnen. Heb je geen dehydrator en wil je het in de oven proberen. Stel dan een zo laag mogelijke temperatuur in en qua tijd zal ook een stuk korter nodig hebben. Je moet dan wel goed tussentijds opletten.

raw vegan koekje + mango ijs

Ingrediënten mango nice-cream

  • 1 blik kokosmelk (ik gebruik aroy-d)
  • 1 banaan
  • 8 dadels
  • 1 mango

Bereiding mango nice-cream

  1. Meng alle ingrediënten in een food processor.
  2. Plaats het ijs in een afgesloten bakje in de vriezer voor minimaal 4 uur.
  3. Laat het ijs een tijdje ontdooien voor je gaat scheppen.

Je raw vegan koekje + mango ijs is klaar om op te eten. Geniet er van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.