kerst pannenkoeken

Kerst pannenkoeken

Het is alweer bijna kerst. Tijd voor lekkere hapjes voor op de kersttafel. Kerst pannenkoeken zijn makkelijk te maken en de meeste kinderen vinden ze erg lekker. Speciaal voor het kerstdiner op school maakte ik voor mijn oudste o.a. deze kerst pannenkoeken.

Kerst voor ons is extra speciaal omdat mijn oudste een kerstkindje is. Hij is geboren op de ochtend van Kerstavond. Morgen wordt hij alweer 9 jaar! Wat gaat de tijd toch hard.

Ingrediënten

  • 180 gr. glutenvrije meel
  • 1 el. maiszetmeel
  • 1 el. wijnsteen bakpoeder
  • 1/4 tl. zout
  • 300 ml. plantaardige melk
  • 60 gr. noten of zaden boter
  • 50 ml. maple syrup
  • 1 el. appelazijn

Bereiding

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  2. Voeg alle overige ingrediënten toe. En mix met een garde tot het een glad beslag is.
  3. Laat het beslag 5 minuten staan bij kamertemperatuur.
  4. Verhit een beetje kokosolie in een pan. Giet voor elke pannenkoek 1-2 eetlepels beslag in de pan en bak ca. 2-3 minuten aan beide kanten.
  5. Zodra de kerst pannenkoeken een beetje afgekoeld zijn kan je deze met leuke kerst vormpjes uitsteken.
    De restjes eet je uiteraard ook gewoon op.

Ik had geprobeerd het beslag direct in de kerst uitstekers te doen terwijl die in de pan lagen maar dit werkte natuurlijk niet. Al doende leert men 🙂

Fijne Kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *