Vegan bananenbrood muffins

Vegan Bananenbrood muffins

Vegan bananenbrood muffins, het is eigenlijk geen brood maar ook geen cake. Wat het wel is? ERG LEKKER! Wij maken deze zo’n beetje iedere week.

Deze vegan bananenbrood muffins zijn heerlijk voor bij het ontbijt of als een tussendoortje en nog verantwoord ook. Een goede manier om die overrijpe bananen te gebruiken die je anders zou weggooien. Wij kopen zelfs bananen en laten ze rijpen voor dit recept. Zo lekker vinden wij deze muffins.

Je kan deze vegan bananenbrood muffins ook prima meegeven in de lunchtrommel van je kind. Of in je eigen lunchtrommel natuurlijk.

Ingrediënten 

  • 1 lijnzaad “ei”
  • 1/4 cup amandelpasta of pindakaas
  • 2 rijpe bananen
  • 4 dadels
  • 3/4 cup havermout
  • 2 el. gemalen lijnzaad
  • 1 tl. vanille extract
  • 1/2 tl. baking soda
  • 1/2 tl. kaneelpoeder

Bereiding

  1. Maak eerst het lijnzaad ei door 1 el. gemalen lijnzaad te mengen met 3 el. water. Laat dit 10 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden celsius.
  3. Doe alle ingrediënten in de blender en maal tot de havermout gemalen is en het een crème structuur heeft.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes voor 2/3.
  5. Bak voor +/- 15 minuten. Controleer met een tandenstoker of er geen beslag mee komt, anders nog even terug in de oven. Laat de muffins zo’n 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Luchtdicht bewaren kan +/- een week. Overgebleven muffins kan je ook prima invriezen voor later.

Met dit recept maak je er 9. Ik raad aan om het recept te verdubbelen (of verdriedubbelen haha). Je zou er ook nog een beetje cacao aan kunnen toevoegen voor een vegan chocolade bananenbrood. Ook erg lekker! 

En wil je er een iets minder verantwoorde snack van maken? Voeg dan stukjes smeltchocolade toe.

Laat je even weten of je ze ook maakt en hoe ze gesmaakt hebben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.