Ik kan mijn enthousiasme niet langer bedwingen! Ik heb zojuist een spiksplinternieuw wafelijzer gekocht omdat mijn oude, trouwe apparaat besloot met pensioen te gaan. Maar weet je wat? Dit geeft me een perfecte gelegenheid om iets nieuws te proberen! Ik heb gekozen voor een wafelijzer zonder teflon laag – gezonder en net zo lekker!
En hier komt het allerleukste gedeelte: ik had nog een hele tros super rijpe bananen liggen die wachtten om in iets heerlijks veranderd te worden. Dus, met een brede glimlach op mijn gezicht, besloot ik het volgende recept te bedenken – vegan glutenvrije bananenwafels die ongetwijfeld de smaakpapillen van mijn kinderen zouden betoveren!
Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 180 gram glutenvrij meel
- 30 gram plantaardig eiwitpoeder
- 30 gram gemalen lijnzaad
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 360 ml plantaardige melk
- 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel)
- 1 theelepel vanille-extract
Nu, met mijn kersverse wafelijzer in de startblokken en mijn hongerige kinderen die staan te trappelen, was het tijd om deze heerlijke ingrediënten om te toveren tot magische bananenwafels!
Bereiding:
- Ik mengde de rijpe bananen tot een smeuïge puree in een kom en voegde daarna het glutenvrije meel, plantaardig eiwitpoeder, gemalen lijnzaad, bakpoeder en kaneel toe.
- Daarna voegde ik met de plantaardige melk, en voor de zoetekauwen onder ons – de ahornsiroop – toe. De vanille-extract maakte het compleet, en het beslag was klaar voor het wafelijzer avontuur!
- Het wafelijzer siste en gloeide terwijl ik het beslag voorzichtig inschonk. De geur van versgebakken wafels vulde al snel de keuken en liet onze magen rammelen van opwinding!
En toen… waren ze klaar! Goudbruin en perfect knapperig aan de buitenkant, zacht en weelderig van binnen. Een feest voor het oog en de smaakpapillen!
Mijn kinderen konden hun blijdschap niet onderdrukken terwijl ze die overheerlijke bananenwafels proefden. “Mama, dit zijn de lekkerste wafels ooit!” Missie geslaagd! Ik had niet alleen mijn nieuwe wafelijzer ingewijd, maar ook een smakelijk en voedzaam ontbijt voor mijn lieve kroost bereid. En het allerbelangrijkste is dat we met volle teugen hebben genoten van deze heerlijke vegan glutenvrije bananenwafels!
Dus, als je ooit je oude wafelijzer wilt vervangen, weet dan dat er een wereld van heerlijke mogelijkheden op je wacht. En met een dosis rijpe bananen, een snufje creativiteit en dit fantastische recept, zul je gegarandeerd de harten van je familie veroveren!
Probeer het zelf en geniet van deze met liefde gebakken bananenfeestjes! Smakelijk eten! 🍌🧇💛
Voedingswaarden per 100 gram
- Calorieën: ±215 kcal
- Eiwitten: ±8.3 gram
- Koolhydraten: ±34.6 gram
- waarvan suikers: ±7.8 gram
- Vetten: ±5.3 gram
- waarvan verzadigd: ±0.6 gram
- Vezels: ±5.2 gram
Houd er rekening mee dat de exacte voedingswaarden kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke merken en ingrediënten die je gebruikt, evenals eventuele aanpassingen aan het recept. Deze voedingsinformatie is gebaseerd op een schatting en dient alleen ter referentie. Voor de meest nauwkeurige voedingswaarden kun je het beste de verpakkingen van de gebruikte ingrediënten raadplegen en eventuele aanpassingen berekenen.